
Кращі бюджетні корми для котів ➔ Який корм для котів хороший і недорогий вибрати ❓ Корми для котів - ціна якість. Докладніше читайте в ▶️ Блозі магазину Zootovary.ua...
Ідеальна дієтологічна програма зі зниження ваги повинна відповідати трьом вимогам - вона має бути безпечною, ефективною і гуманною.
Безпека
Процес контролю ваги, що ґрунтується на споживанні невеликої кількості
продуктів, небезпечний. Якщо спочатку їжа була збалансована за всіма поживними речовинами, то просте скорочення її обсягу через необхідність скорочення енергії, яка надходить з їжею, призведе до того, що в організм буде менше надходити амінокислот, життєво важливих жирних кислот, вітамінів і мінералів. Особливо це стає небезпечним, якщо подібний процес затягується на період у декілька місяців.
Сильний недокорм тварини призводить до того, що організм починає переробляти білки тіла на забезпечення енергетичних потреб. У дослідженні кішки, які отримують тільки 45% від своїх потреб у метаболічній енергії, втратили 10% м'язової маси за 18 тижнів.
Ефективність
Корми, в яких калорії розбавляються за допомогою води або повітря, можуть виявитися неефективними. Повітря та вода дуже швидко залишають корм, і обсягу їжі недостатньо, щоб забезпечити відчуття насичення. Тварина залишається голодною і починає «жебракувати».
Додавання L-карнітину в корм допомагає при:
L- карнітин доданий в Canine & Feline r/d*, Canine & Feline w/d*, Canine & Feline Maintenance Light*.
Гуманність
Годування тварини кормом з низьким вмістом харчових волокон залишає тварину постійно голодною, тому що не вистачає сухої речовини для створення почуття насичення. Тривале годування подібним кормом негуманне. У той час як годування високоволокнистим кормом призводить до швидкого насичення і, отже, значно меншому споживанню енергії, що сприяє ефективному лікуванню ожиріння і його запобіганню.
Дієти Hill's* Prescription Diet* Canine і Feline r/d* і w/d* і Hill's* Science Plan* Canine і Feline Maintenance Light* задовольняє всім цим трьом вимогам. Клінічні дослідження підтвердили, що ці дієти:
L-карнітин
Функція, біосинтез і метаболізм
L-Карнітин натуральний компонент всіх клітин тварин і особливо рослин. Його хімічна структура була деталізована на початку 1900 років, але його біохімічна функція була повністю розкрита тільки у 1950 році. За останні 20 років інтенсивного розвитку досліджень в області синтезу, метаболізму, функції L-карнітину сприяло розкриття різних захворювань, пов'язаних з дефіцитом L-карнітину і його терапевтичного використання.
Функції L-карнітину
Основні джерела L-карнітину для тварин - їжа та біосинтез в печінці. Тканини, крім печінки й нирок, у котів не здатні синтезувати L-карнітин та, отже, добувають L-карнітин шляхом абсорбції його з крові. Концентрація L-карнітину в тканинах зазвичай у 10 разів більше ніж у крові, що говорить про активний транспорт проти градієнта концентрації. Кістякова й серцева мускулатура містять 95-98% L-карнітину тіла, тобто є місцем зберігання карнітину. Як зазначено вище, головна функція L-карнітину - транспорт довголанцюгових жирних кислот через внутрішню мітохондріальну мембрану в мітохондріальний матрикс для бета-окислення. Цей процес особливо важливий для функціонування серця. Серцева мускулатура переважно використовує вільні жирні кислоти для продукції енергії, що охоплює процес бета-окислення, регульований L-карнітином. Дефіцит серцевого L-карнітину порушує енергетичний обмін і скоротливу здатність серця.
Додавання L-карнітину кішкам з ожирінням сприяє значно меншому накопиченню жирів у печінці в період низькокалорійної фази лікування в порівнянні з кішками, що харчуються дієтою з низьким вмістом L-карнітину. Печінка головне місце біосинтезу L-карнітину. Також печінка функціонує як регулятор обміну жирних кислот. Жирні кислоти в печінці або окислюються для енергії, або утворюють ліпопротеїновий комплекс і транспортуються в інші тканини. Будь-яке пригнічення окислення жирних кислот або синтезу ліпопротеїнів сприяє накопиченню жирних кислот печінкою. Захворювання, що розвивається внаслідок цього процесу, називається ліпідозом печінки і має безліч причин. Скорочення кількості споживаної їжі, ожиріння, діабет, виразковий коліт, введення лікарських препаратів таких як катехоламіни, стероїди та кортикостероїди, вагітність і лактація можуть призводити до жирового перерозподілу в печінці. Загальний для всіх чинник - збільшення рівня ліполізу в жирових депо тіла. Печінка повинна бути здатною окислити надлишки жиру. При дефіциті L-карнітину відбувається акумуляція жирних кислот у печінці.
Зміст L-карнітину в їжі
Багато кормів для тварин мають низький рівень L-карнітину залежно від типу інгредієнтів, які використовуються для виробництва. Натуральне харчування (м'ясо або цільні миші) постачає значно більше L-карнітину, ніж комерційні корми. Через те, що кішки строго м'ясоїдні, їх натуральне харчування містить велику кількість L-карнітину. Дійсно, тіло мишки містить приблизно 800 нмоль L-карнітину/г в порівнянні з комерційними кормами, які зазвичай містять менше 300 нмоль L-карнітину /г.
L-Карнітин представлений у багатьох продуктах тваринного й рослинного походження, хоча продукти тваринного походження містять L-карнітину значно більше, ніж рослинного. Інгредієнти тваринного походження, що використовуються для виробництва кормів зазвичай побічні продукти харчової індустрії для людей. Тканини свійської птиці та інші тканини не скелетної мускулатури містять менше L-карнітину, ніж скелетні м'язи ссавців. Всебічний огляд вмісту L-карнітину в м'ясі й органах тварин після забою показав, що серце і різні скелетні м'язи містять більше L-карнітину, ніж нирки, легені та печінка свиней, кіз і коней. В процесі виробництва більшість тканин вихідної сировини піддаються вимочуванню, промиванню і кип'ятінню у воді, а потім часто заморожуються або піддаються процесу сушіння. Через те, що карнітин водорозчинна речовина, то велика його кількість вимивається з тканин і втрачається в процесі виробництва. Заморожування і приготування яловичини й свинини значно скорочує зміст L-карнітину. Отже, зважаючи на природу інгредієнтів, які використовуються для виробництва комерційних кормів, утримання L-карнітину нижче, ніж у свіжому м'ясі або цільних мишках. Ще хотілося б зазначити той факт, що завдяки віянням моди багато фірм заявляють, що в їх кормах міститься L- карнітин. При цьому перераховуються всі чудодійні ефекти від його застосування. Те, що він міститься у всіх кормах, не викликає сумніву, адже в будь-якому кормі як інгредієнт в більшій чи меншій мірі використовуються м'ясні продукти, які так само містять L- карнітин. Інший момент, в якій кількості він там міститься. Адже для забезпечення дієвого ефекту L- карнітин має бути присутнім в певній концентрації, що, зважаючи на технології виробництва кормів, вимагає його штучного додавання. Патент на цей процес має фірма Hill's.
Дієтичний фактор | Рекомендація |
Енергія | Собаки Кішки |
Жир | Собаки 5-12% жиру (сух. в-ва) Кішки 7-14% жиру (сух. в-ва) |
Волокна | Для втрати ваги 12-30% (сух. в-ва) Для запобігання рецидиву 6-30% (сух. в-ва) |
Білок | Собаки >25%(сух. в-ва) Кішки >35%(сух. в-ва) |
Підписатися на новини
Кращі бюджетні корми для котів ➔ Який корм для котів хороший і недорогий вибрати ❓ Корми для котів - ціна якість. Докладніше читайте в ▶️ Блозі магазину Zootovary.ua...
Рейтинг кормів для цуценят великих порід ✓ середніх порід ✓ маленьких порід ➔ Який корм для цуценяти вибрати? Подробиці в ▶️ Блозі магазину Zootovary.ua...
Харчування кота британця ⏩Чим годувати кота британця в домашніх умовах ❤️ Чим годувати кастрованого британця ☝Подробиці в Блозі зоомагазину Zootovary.ua...
Хороші недорогі корми для собак ➔ Бюджетні корми для собак з хорошим складом ☝ Найкраще дешеве харчування для собак ▶️ Подробиці в Блозі зоомагазину Zootovary.ua...
Если ветеринар прописал коту давать жидкий л-карнитин, то в каких дозах это нужно делать?